Wii Spel

Visar 1–24 av 144 resultat

Billiga spel till Wii

Nintendo Wii var succékonsolen som vände upp och ner på sättet vi ser på TV-spel. Den har revolutionerat TV-spelsvärlden med sina rörelsestyrda kontroller och lättillgängliga gränssnitt samt alla lekfulla spel. Wii har introducerat TV-spel för hela familjen. Det är inte längre bara en leksak, utan nu kan hela familjen använda Wii till vad de känner för. Mamma eller pappa vill kanske hålla formen med Wii Fit eller slå några bollar tennis i Wii Sports, medan barnen mest spelar Super Mario Galaxy bara för skojs skull.

Som sagt, till Nintendo Wii finns det verkligen spel till människor i alla åldrar och med olika smak. Wii spel är inte längre bara spel, de kan också innehålla både fysisk träning och hjärngymnastik. Här finns de mest originella spelupplevelserna. Det finns billiga Wii spel till alla!

Wii är Nintendos femte stationära konsol och den släpptes i Sverige, december 2006. Prestandamässigt är den ungefär som en GameCube fast lite kraftfullare. Den stora skillnaden ligger dock i kontrollerna och styrsätten i spelen. Wii styrs med hjälp av rörelsekänslighet, något som var revolutionerande när den lanserades och också något som bidragit till dess näst intill osannolika popularitet.

Förutom Wii spel, kan man också spela äldre spel med Wii-konsolen. Den är bakåtkompatibel med GameCube, vilket betyder att den klarar av att spela GameCube-spel på skiva. Sedan finns det även en nerladdningstjänst som heter Virtual Console där man kan ladda ner spel till äldre konsoler så som; NES, Super NES, Nintendo 64, Sega Mega Drive och Neo-Geo med flera. Utöver Virtual Console finns också en tjänst som kallas Wiiware där man kan ladda ner helt nya spel som annars inte går att köpa i butik. Här finns alltså en mängd billiga Wii spel från ganska okända utvecklare men som håller väldigt hög kvalitet.

Wii är alltså en väldigt mångsidig konsol som kan få vem som helst att börja spela TV-spel. Har man spelat i yngre dagar kanske man tycker bäst om retro-spel, då finns Virtual Console. Gillar man sportspel är Wii ett riktigt guldkorn eftersom man i de flesta spel faktiskt nästan utövar sporterna på riktigt. Sedan finns även alla multiformatspel som till exempel Guitar Hero och olika actionspel som fungerar lika bra på Wii som någon annan konsol. Till och med bättre i vissa fall då de rörelsekänsliga kontrollerna kan sätta ny prägel på spelen.

Kort och gott – Vem som helst kan ha roligt med ett Wii-spel, oavsett ålder, kön eller tidigare spelerfarenhet!